Mleté maso s bramborákem
Suroviny
- 400 g Maso mleté - mix
 - 800 g Brambory
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 123 mg
 - Draslík 983.1 mg
 - Vláknina 11376.2 mg
 - Vitamín A 11376.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, nasekanou cibuli osmahneme na oleji, přidáme mleté maso a znovu krátce osmahneme. Osolíme, opepříme, vmícháme na kostičky nakrájené žampiony a vše chvíli podusíme.
 - 
                                2
Oloupané brambory najemno nastrouháme, mírně vymačkáme a vodu slijeme. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, kmín, majoránku, sůl a strouhanku. Směs dobře promícháme a případně zředíme trochou mléka.
 - 
                                3
Polovinu připraveného bramborového těsta rozetřeme do remosky vyložené pečicím papírem. Poklademe mletým masem a zakryjeme zbylým bramborovým těstem.
 - 
                                4
Pokrm pečeme asi 35 minut.