Vepřová panenka s kiwi a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 684 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 117.1 mg
 - Draslík 1471.9 mg
 - Vláknina 2439.8 mg
 - Vitamín A 2439.8 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné 3 cm. Osolíme, opepříme a přidáme k šalotce. Opékáme je z jedné strany 2 minuty do zlatova.
 - 
                                2
Potom maso obrátíme, obložíme plátkem oloupaného kiwi a plátkem sýra. Chvíli opékáme, po 3 minutách zalijeme portským vínem. Pod pokličkou dusíme na mírném ohni asi 4 minuty, dokud se sýr neroztaví.
 - 
                                3
Plátky panenky upravíme na talíře s omáčkou z portského. Podáváme s těstovinami nebo s haluškami.