Vepřová panenka s broskvemi
Suroviny
- 600 g Vepřová panenka
 - 400 g Cibule červená
 - 400 g Kompot broskvový
 - 125 ml Vývar z hovězích kostí
 - 125 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 671 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 81.1 mg
 - Draslík 1052.7 mg
 - Vláknina 8119.8 mg
 - Vitamín A 8119.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osušíme a opečeme po všech stranách na rozehřátém oleji do zlatova. Vložíme do zapékací mísy, pečeme přikryté ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
 - 
                                2
V pánvi na másle necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli a lístky tymiánu. Posypeme cukrem a za častého míchání zkaramelizujeme. Zalijeme octem, přilijeme víno, vývar, dusíme na mírném ohni asi 5 minut.
 - 
                                3
Poté přidáme broskve nakrájené na dílky, podusíme 3 minuty a dochutíme. Maso osolíme, opepříme a krájíme na porce.
 - 
                                4
Hotový pokrm ozdobíme tymiánem a podáváme.