Vepřová panenka s bylinkami a hořčicí
Suroviny
- 500 g Vepřová panenka
 - 200 g Šalotka
 - 150 g Zakysaná smetana
 - 150 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.47 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 704 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 81.2 mg
 - Draslík 941.2 mg
 - Vláknina 924.8 mg
 - Vitamín A 924.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme oloupané šalotky a krátce je opečeme. Posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.
 - 
                                2
Polovinu nasekané bazalky a petrželky smícháme s hořčicí a směsí potřeme maso. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.
 - 
                                3
Zbylé nasekané bylinky smícháme se zakysanou smetanou. Maso vyjmeme, zabalíme do fólie a necháme odpočinout 5 minut. Do vydušené šťávy vmícháme bylinkovou smetanu, citronovou šťávu, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Panenku nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a vařenými těstovinami.