Vepřová panenka v mandlové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 551 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 843.8 mg
 - Vláknina 7675 mg
 - Vitamín A 7675 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.4 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou panenku nakrájíme na kostičky cca 2 cm velké. Pomeranč omyjeme, osušíme, odkrojíme tenkou vrstvu kůry a vymačkáme šťávu. Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Olivy rozkrojíme na kolečka.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran orestujeme. Poté přidáme cibuli, česnek a ještě 1-2 min osmažíme. Nasypeme jemně nastrouhané mandle, pokapeme pomerančovou šťávou, sherry, vložíme pomerančovou kůru a olivy. Ochutíme solí, pepřem a paprikou, důkladně promícháme a zakryté dusíme na mírném ohni cca 5 min.
 - 
                                3
Podáváme horké. Jako přílohu můžeme použít bílý chléb.