Rýže s vepřovou panenkou a chřestem
Suroviny
- 9 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 200 g Chřest sterilovaný
 - 3 g Zázvor mletý
 - 20 g Řeřicha
 - 250 g Vepřová panenka
 - 150 g Rýže Basmati
 - 60 ml Omáčka sójová
 - 60 ml Olej sezamový
 - 60 ml Víno rýžové čínské
 - 1 stroužek Česnek
 - 5 dl Vývar zeleninový
 - 5 dl Hovězí vývar základní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 2082 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 32.9 mg
 - Draslík 709.1 mg
 - Vláknina 5552.5 mg
 - Vitamín A 5552.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.8 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži propláchneme hokou vodou a scedíme. Do hrnce vlijeme půl litru zeleninového vývaru, půl litru hovězího vývaru, sójovou omáčku a rýžové víno, promícháme s rýží a necháme 20 minut vařit na mírném ohni.
 - 
                                2
Zatím ve woku rozpálíme olej, minutu opečeme jarní cibulku nakrájenou na kolečka, přidáme nudličky vepřové panenky a 5 minut opečeme za stálého míchání. Přidáme okapaný a pokrájený sterilovaný chřest, pokrm prohřejeme, osolíme, opepříme, dochutíme kořením. MAsovou směs promícháme s hotovou rýží a podáváme ozdobené nasekanou řeřichou.