Gratinovaná vepřová panenka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 724 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 194.3 mg
 - Draslík 1724.6 mg
 - Vláknina 10704.1 mg
 - Vitamín A 10704.1 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.3 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, nakrájíme na silné plátky, uvaříme v osolené vodě a scedíme. Necháme vychladnout a prolisujeme přes bramborový lis. Dáme do misky, přidáme žloutek, 30 g másla, smetanu a jemně nastrouhaný sýr. Vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Panenku dáme do hrnce s vodou a povaříme přibližně 15 minut. Vybereme z vody, nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                3
V kastrůlku rozehřejeme 30 g másla, vložíme na tenké plátky nakrájený česnek, očištěné a důkladně oprané špenátové listy, osolíme, opepříme, dochutíme jemně nastrouhaným muškátovým oříškem. Podusíme 5 minut.
 - 
                                4
Pečící formu vymažeme zbylým máslem, vložíme do ní připravený špenát, na špenát naskládáme nakrájené plátky vepřové panenky. Cukrářský sáček naplníme bramborovou směsi a naaranžujeme vlnky na maso. Povrch posypeme drobně nasekanou petrželovou natí.
 - 
                                5
Vložíme do předehřáté trouby, při 200 stupních Celsia pečeme 20 minut.