Pečený bramborový špalíček s panenkou a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 339 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 24.5 mg
 - Draslík 1246.6 mg
 - Vláknina 13606.7 mg
 - Vitamín A 13606.7 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Syrové brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na plátky, které v míse osolíme a posypeme kmínem. Vepřovou svíčkovou omyjeme, osušíme a ze špalíčku nakrájíme tenké plátky. Ochutíme je solí a pepřem. Očištěné cibule pokrájíme na tenká kolečka. Omytá rajčata osušíme a nakrájíme na plátky, v druhé misce je osolíme a posypeme pepřem.
 - 
                                2
Troubu si předehřejeme na 220°C. Připravíme dva obdélníky alobalu (přibližně 30x40cm). Suroviny si rozdělíme na 2 poloviny.
 - 
                                3
Do středu každého alobalu poklademe za sebou plátky brambor, mezi ně střídavě vložíme plátky masa, cibule a rajčat. Vše pokapeme olivovým olejem, všechny pokrájené plátky k sobě přitiskneme a dobře zabalíme do alobalu. Oba balíčky s bramborami vložíme do trouby na plech a pečeme přibližně 45-50 minut.
 - 
                                4
Před podáváním můžeme jeden balíček z kraje opatrně rozbalit, aby jsme se ujistili, že je vše měkké. Dobrou chuť.