Vepřové nudličky na pivě
Suroviny
- 400 g Vepřová plec
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 4 polévková lžíce Kečup
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.47 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 186 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 132.8 mg
 - Draslík 353.8 mg
 - Vláknina 1108.3 mg
 - Vitamín A 1108.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme přes vlákno na plátky, neklepeme je a rozkrájíme na nudličky. Vložíme na jemně pokrájenou, na oleji zpěněnou cibuli a za stálého míchání opečeme. Podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a zvolna dusíme.
 - 
                                2
Když je maso zpola měkké, vydusíme šťávu na tuk, přisypeme mouku, mletou papriku a lehce osmahneme. Přilijeme trochu vody, přidáme kečup, trochu piva a dusíme, až maso změkne. Před koncem dušení přilijeme zbylé pivo.
 - 
                                3
Při podávání ozdobíme každou porci kolečky natvrdo uvařeného vejce.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými těstovinami a dušenou zeleninou.