Segedínský guláš speciál
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 1436 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 81.6 mg
 - Draslík 600.1 mg
 - Vláknina 7249 mg
 - Vitamín A 7249 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou plec nebo ořez opláchneme a nakrájíme na kousky po 25g (3-4ks na porci).
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a dorůžova osmahneme na drobně nakrájené, rozškvařené slanině a polovině dávky tuku. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme trochou vývaru.
 - 
                                3
Do tohoto základu vložíme maso, osolíme je, okmínujeme, krátce osmahneme a zalijeme teplým vývarem. Pod poklicí dusíme do poloměkka.
 - 
                                4
Potom k masu přidáme překrájené kysané zelí, zalijeme teplým vývarem a dusíme doměkka.
 - 
                                5
Nakonec zahustíme guláš světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, promícháme a provaříme.
 - 
                                6
Před koncem vaření přilijeme smetanu, dosolíme a krátce povaříme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                