Natržené bramborové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 659 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 58.7 mg
 - Draslík 1079.1 mg
 - Vláknina 13713.5 mg
 - Vitamín A 13713.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve omyjeme brambory, dáme do je do 1.5 l vody a uvaříme ve slupce. Vaříme je 20 minut, potom je scedíme, necháme úplně vychladnout, oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme k nim 2 lžíce strouhanky, 2 lžíce polohrubé mouky, 1.5 lžičky soli, pepř, 3 lžíce sádla, 150 g jemně pokrájeného pečeného masa a drobně pokrájenou cibuli. Směs dobře promícháme a prohněteme. Na pomoučeném vále z těsta utvoříme váleček o průměru přibližně 6 cm. Nakrájíme ho na díly silné 4-5 cm a z každého v dlaních vytvarujeme kulatý knedlík.
 - 
                                2
V hrnci si přivedeme k varu 2.5 l vody s 1.5 lžičkou soli. Knedlíky vkládáme do vařící vody a vaříme je za občasného promíchání 10-14 minut. (První uvařený knedlík vyjmeme, rozkrojíme, abychom zjistili, jestli je dostatečně uvařený.)
 - 
                                3
Uvařené "natržené" knedlíky dáme do mísy, polijeme je rozpuštěným sádlem (3 lžíce), promícháme a podáváme s kysaným zelím.