Kebabčata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 971 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 133.6 mg
 - Draslík 715.3 mg
 - Vláknina 4036 mg
 - Vitamín A 4036 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.9 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně semeleme spolu s česnekem a polovinou dávky cibule. Mírně osolíme, opepříme, přidáme vejce a část strouhanky (druhou část použijeme při tvarování kebabčat). Směs dobře promícháme a rozdělíme na 40 stejných dílků.
 - 
                                2
Z dílků tvarujeme malé oválné karbanátky (4ks na 1 porci). V horkém oleji je po obou stranách opečeme dozlatova.
 - 
                                3
Při podávání kebabčata přeléváme zbylým výpekem a obkládáme je plátky rajčat a cibule.