Lyonský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 270 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 253.8 mg
 - Draslík 304.4 mg
 - Vláknina 4156.5 mg
 - Vitamín A 4156.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozkrojeným stroužkem česneku potřeme dno pánve, přilijeme olej a osmažíme na něm kostičky toastového chleba. Smažíme je asi 2 minuty, vyjmeme z oleje a osušíme papírovou utěrkou. Pánev otřeme od oleje dosucha.
 - 
                                2
Do pánve nalijeme olivový olej, rozehřejeme jej a smažíme na něm nakrájenou jarní cibulku a proužky slaniny. Přidáme ocet, hořčici a vaříme 2 minuty, aby se vyvařila asi 1/3 objemu.
 - 
                                3
Omyté salátové listy v míse přelijeme připravenou zálivkou a protřepeme. Upravíme na talíře.
 - 
                                4
Připravíme vejce na ozdobu - pánev plnou vody přivedeme k varu, vejce rozklepneme do misky a necháme sklouznout do vařící vody. Vaříme je 3 minuty, vyjmeme a osušíme papírovou utěrkou. Vejce položíme na salát a posypeme opečenými krutony.
 - 
                                5
Ihned podáváme.