Vaječný knedlík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 866 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 262.5 mg
 - Draslík 112.5 mg
 - Vláknina 3738 mg
 - Vitamín A 3738 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, předem ji trochu rozškvaříme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Rohlíky nakrájíme na kostičky, přimícháme vejce, zalijeme mlékem, osolíme, přimícháme slaninu. Důkladně prohněteme a vytvarujeme podlouhlý knedlík. Zabalíme ho do ubrousku nebo do čisté utěrky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zvolna 20 minut.
 - 
                                3
Knedlík rozbalíme, nití nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu.