Špagetová hnízda
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
 - 100 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 200 g Špagety, Makarony
 - 150 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Petržel - nať
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 1 kg Rajčata
 - 3 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 366 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 76.9 mg
 - Draslík 624.4 mg
 - Vláknina 7425.4 mg
 - Vitamín A 7425.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.1 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vydlabeme rajčata, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Uvaříme špagety v osolené vodě a slijeme.
 - 
                                3
Slaninu osmahneme, rozmícháme žloutek se smetanou a petrželkou, osolíme a opepříme. Na slanině osmahneme špagety a přelijeme smetanovou směsí. Povaříme do zhoustnutí.
 - 
                                4
Rajčata naplníme směsí špaget.
 - 
                                5
Na rajčata položíme tuhý sníh ušlehaný z bílků, posypeme sýrem a zapečeme.