Pizza z listového těsta
Suroviny
- 100 g Sýr Parmezán
 - 50 g Anglická slanina
 - 400 g Listové těsto
 - 4 ks Žampiony čerstvé
 - 1 ks Paprika
 - 1 hrst Mouka pšeničná hrubá
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Kmín celý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Kečup jemný
 - 1 polévková lžíce Máslo
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 821 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 542 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 55.5 mg
 - Draslík 844.9 mg
 - Vláknina 10014 mg
 - Vitamín A 10014 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozmrazené plátky těsta položíme na sebe a na pomoučněném vále rozválíme. Pomocí válečku přeneseme na kulatou formu na pizzu a vytáhneme tak, aby okraje těsta přečnívaly asi 1 cm přes okraj formy po celém jejím obvodě.
 - 
                                2
Pak těsto mimo přečnívajícího okraje potřeme olejem, do kterého jsme přidali utřený česnek. Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a na másle s kmínem a solí krátce orestujeme.
 - 
                                3
Směs rozložíme na pizzu, pokryjeme slaninou, tu pokapeme kečupem a ozdobíme proužky papriky. Hustě posypeme sýrem, přečnívající okraje přehneme na pizzu a ve středně horké troubě upečeme dozlatova.