Sýrovo-slaninové housky
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 200 g Mouka polohrubá
 - 100 g Slanina anglická
 - 250 ml Voda pitná
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks balení droždí instantní
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 315 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 109 mg
 - Vláknina 7700 mg
 - Vitamín A 7700 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z vody, cukru, soli, obou mouk a droždí vypracujeme těsto, které necháme půlhodiny kynout na teplém místě.
 - 
                                2
Mezitím si osmažíme slaninu a cibuli na troše oleje doměkka. Vmícháme to do těsta a necháme kynout ještě 30 minut.
 - 
                                3
Vypracujeme osm bochánku a necháme je 30 minut kynout.
 - 
                                4
Potřeme je vejcem a posypeme sýrem. Pečeme na 200 °C asi 20 minut.