Cannelloni plněné špenátem se šunkou a ricottou
Suroviny
- 140 g Šunka dušená
 - 120 g Špenátový protlak mražený
 - 120 g Sýr Ricotta
 - 85 g Sýr Gruyére
 - 625 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 12 ks Cannelloni
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 243 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 136.4 mg
 - Draslík 160.9 mg
 - Vláknina 2393.7 mg
 - Vitamín A 2393.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V osolené vodě vaříme cannelloni, dokud nezměknou, scedíme je, propláchneme a necháme uschnout. Zapékací mísu vytřeme 1 lžičkou másla.
 - 
                                2
V mixéru rozmixujeme pokrájenou šunku, rozmražený a okapaný špenát a ricottu. Po chvíli přidáme rozšlehané vejce, ustrouhaný ovčí sýr a umixujeme dohladka. Směs osolíme a opepříme špetkou pepře.
 - 
                                3
Hotovou směsí za pomoci cukrářského sáčku plníme cannelloni, a poté je přendáme do připravené mísy.
 - 
                                4
Připravíme omáčku. Na 2 lžících másla s moukou usmažíme světlou jíšku. Když je hotová, pomalu do ní metlou všleháme horké mléko a na mírném plameni za občasného míchání vaříme asi 10 minut. Až omáčka zhoustne, odstavíme ji a do omáčky vmícháme nastrouhaný sýr gruyére, přidáme sůl, muškátový oříšek a špetku pepře.
 - 
                                5
Hotovou omáčkou přelijeme cannelloni, mísu přikryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 25 minut. Ihned podáváme.