Nadívané závitky z krůtích prsou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 455 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 176.7 mg
 - Draslík 328.3 mg
 - Vláknina 669 mg
 - Vitamín A 669 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z krůtích prsou nakrájíme 2 řízky, cibuli nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Nádivku připravíme: na rozehřátém másle prohřejeme šunku nakrájenou na kostičky, vmícháme rozšlehané vejce, osolíme špetkou soli, přidáme špetku pepře a mícháme, dokud se vejce nesrazí.
 - 
                                3
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe připravenou nádivkou, stočíme, sepneme jehlou nebo párátky a na oleji orestujeme po všech stranách. Poté závitky vyjmeme na talíř a na tuku osmažíme cibuli, vmícháme rajčatový protlak, přilijeme 150 ml vody, vrátíme do omáčky závitky a pod poklicí dusíme, dokud není maso měkké.
 - 
                                4
Měkké závitky vyjmeme, omáčku zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve 100 ml vody, rozšleháme a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Poté ji přecedíme, vložíme do omáčky závitky, prohřejeme a podáváme s dušenou rýží.