Penne rigate se šunkou a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 278 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 7.5 mg
 - Draslík 22.3 mg
 - Vláknina 260.3 mg
 - Vitamín A 260.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polovinu másla zahřejeme s olejem v hrnci. Jakmile začně máslo pěnit, nasypeme rozmražený hrášek a utřený stroužek česneku. Přilijeme kuřecí vývar.
 - 
                                2
Přidáme nakrájenou petržel, osolíme a opepříme. Často mícháme, vaříme na mírném ohni 7 minut, dokud se přebytečná tekutina nevyvaří.
 - 
                                3
Přilijeme polovinu množství smetany a uvedeme do bodu varu. Vaříme, až omáčka zhoustne a dobře spojí hrášek. Odstavíme z plotny, vložíme parmskou šunku a dle chuti dokořeníme.
 - 
                                4
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
 - 
                                5
Ihned po slití těstovin zahřejeme v hrnci, ve kterém se těstoviny vařily, zbylé máslo a smetanu. Přidáme těstoviny a promícháme, aby se těstoviny obalily smetanou. Nakonec přilijeme omáčku a ihned podáváme.