Zapečené těstoviny tagliatelle se šunkou
Suroviny
- 750 g Rajčata
 - 400 g Tvaroh měkký - nízkotučný
 - 250 g Šunka tradiční
 - 200 g Tagliatelle
 - 40 ml Máslo čerstvé
 - 60 ml Mléko polotučné
 - 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 ml Sůl
 - 2 ml Pepř černý mletý
 - 150 ml Zakysaná smetana
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Petržel - nať
 - 1 ks Pažitka
 - 3 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1564 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 240.8 mg
 - Draslík 737.2 mg
 - Vláknina 7588 mg
 - Vitamín A 7588 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.1 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci vaříme tagliatelle 10 minut, přidáme špetku soli a průběžně kontrolujeme, aby se těstoviny nerozvařily. Po uvaření je osušíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a opět osušíme.
 - 
                                2
Rajčata oloupeme a nakrájíme na plátky. Vařenou šunku nakrájíme na malé kostičky. V misce smícháme vejce, zakysanou smetanu a mléko. Podle chuti přidáme špetku pepře a soli.
 - 
                                3
Pažitku a petržel omyjeme, osušíme a nadrobno nakrájíme. Zapékací mísu vymažeme máslem a pokryjeme plátky rajčat. Opět osolíme, opepříme a posypeme polovinou směsi pažitky a petržele.
 - 
                                4
Na směs klademe polovinu nakrájené šunky a následně klademe vrstvy těstovin, zbylých rajčat a šunky. Na závěr zasypeme zbylou pažitkou a petrželí a zalijeme směsí vejce a zakysané smetany.
 - 
                                5
Pokrm vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a 40 minut pečeme, dokud se sýr nezabarví dozlatova a nebublá.
 - 
                                6
Tvaroh smícháme s bylinkami a šlehačkou a podáváme se zapečenými těstovinami tagliatelle.