Bramborové řízky smažené v pivním těstíčku
Suroviny
- 150 g Šunka dušená
 - 150 g Mouka pšeničná hladká
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Petržel kudrnka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 0.5 dl Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
 - 0.5 kg Brambory
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 0.36 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 190 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 202.8 mg
 - Draslík 592.2 mg
 - Vláknina 6740.1 mg
 - Vitamín A 6740.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme. Přidáme k nim 2 vejce, hladkou mouku a na malé kostičky nakrájenou šunku, podle chuti pepř a sůl, a vše důkladně promícháme. Ze směsi pak tvoříme malé placičky, které nejprve namočíme ve vajíčku rozšlehaném s pivem a pak je obalíme ve strouhance.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej a placičky v něm upečeme z obou stran dozlatova.
 - 
                                3
Upečené bramborové řízky na talíři posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.