Pečená pomazánka z vepřových jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 895 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 80 g
 - Sodík 319 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 679.5 mg
 - Draslík 424.1 mg
 - Vláknina 223.2 mg
 - Vitamín A 223.2 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.6 mg
 - Vitamín E 5.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná a omytá játra umeleme a vložíme do šlehače. Přilijeme smetanu, olej, přidáme vejce, koření a sůl. Vše chvíli šleháme.
 - 
                                2
Směs urovnáme do formy vymazané sádlem a vysypané strouhankou. Pomazánku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.