Opečená vepřová játra v pikantní marinádě
Suroviny
- 950 g Játra vepřová
 - 130 ml Olej olivový
 - 130 ml Ocet vinný
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Chilli paprička sušená
 - 10 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 0.7 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 418 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 714.9 mg
 - Draslík 1010.9 mg
 - Vláknina 9809.5 mg
 - Vitamín A 9809.5 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 72.8 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 56.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá vepřová játra nakrájíme na plátky, vložíme do pánve na rozehřátý slunečnicový olej a opékáme z obou stran do změknutí. Opečená játra opepříme.
 - 
                                2
Česnek oloupeme a prolisujeme, rozetřeme se solí a mletou paprikou a zalijeme vinným octem a olivovým olejem. Nakonec přisypeme jemně nasekanou petrželovou nať a rozmělněné sušené chilli papričky. Dobře promícháme. Připravenou marinádou přelijeme játra a necháme marinovat asi 12 hodin.
 - 
                                3
Po uplynutí doby marinování játra dusíme asi 15 minut.
 - 
                                4
Hotová játra podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horká.