Vepřová játra s ovocem - špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 203 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 270.8 mg
 - Draslík 377.8 mg
 - Vláknina 7260 mg
 - Vitamín A 7260 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.9 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřová játra umyjeme, odblaníme a nakrájíme na kousky vhodné pro přípravu špízů, dáme do misky, opepříme a zatím necháme stranou. Česnek oloupeme, prolisujeme do malé misky, přidáme na kousky nakrájené měkké máslo, přisypeme sůl utřeme vše na hladkou hmotu. Těsně před podáváním špízů máslo s česnekem roztopíme v mikrovlnné troubě. Jablka spolu s hruškami umyjeme, nakrájíme na kousky podobně jako játra. Ovoce pokapeme šťávou z 1 citrónu.
 - 
                                2
Přiostřenou dřevěnou špejlí postupně napichujeme kousek hrušky, kousek jater, nakonec napíchneme kousek jablka. Takto pokračujeme v napichováni špejli až do spotřebování všech surovin.
 - 
                                3
Fritovací hrnec nastavíme na střední teplotu, do košíku naskládáme špízy a v rozpáleném oleji smažíme nejdéle 5 minut. (Smažit můžeme i v oleji na pánvi.)
 - 
                                4
Hotové špízy pokládáme na mělké oválné talíře, polijeme roztopeným máslem a spolu s vhodnou přílohou ihned servírujeme.