Jatýrka smažená v těstíčku
Suroviny
- 300 g Játra vepřová
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1.11 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 291 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 576.8 mg
 - Draslík 574.5 mg
 - Vláknina 2484.3 mg
 - Vitamín A 2484.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na plátky nakrájíme játra, rozmícháme vejce s mlékem, moukou, špetkou sladké papriky, osolíme, opepříme a přidáme tři lžíce sekané petrželky.
 - 
                                2
Posypeme paprikou játra, obalíme v petrželovém těstíčku a v rozpáleném oleji smažíme.
 - 
                                3
Nejdříve z jedné strany, pak otočíme a přidáme nakrájenou cibuli na kolečka.
 - 
                                4
Chvíli opékáme a ihned podáváme.