Dušené dršťky na víně s parmazánem
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 800 g Dršťky syrové
 - 220 ml Víno červené
 - 60 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Bobkový list
 - 2.5 l Voda pitná
 - 1 l Vývar drůbeží
 - 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 1296 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 246 mg
 - Draslík 306.2 mg
 - Vláknina 2075 mg
 - Vitamín A 2075 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a vyprané dršťky vymneme v soli, propláchneme, cibuli nakrájíme nadrobno, citronovou kůru a parmazán nastrouháme, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Dršťky půl hodiny vaříme v 1 l vroucí vody, následně vodu slijeme, dršťky zalijeme studenou vodou a vaříme zhruba dvě hodiny. Uvařené dršťky přecedíme a nakrájíme na tenčí nudličky.
 - 
                                3
Cibuli zpěníme na oleji, přimícháme rajčatový protlak, mouku a osmažíme. Poté zředíme vínem a vývarem. Vmícháme dršťky, přidáme bobkový list, pepř, citronovou kůru a na mírném plameni povaříme.
 - 
                                4
Dršťky podáváme posypané parmazánem a petrželovou natí.