Zbojnický masový špíz na pivě
Suroviny
- 150 g Klobása Dunajská
 - 400 g Játra vepřová
 - 100 g Slanina vepřová
 - 400 g Vepřová kýta
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 717 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 426 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 385 mg
 - Draslík 748.1 mg
 - Vláknina 1777.2 mg
 - Vitamín A 1777.2 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Klobásu a slaninu nakrájíme na plátky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Vepřovou kýtu a játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                3
Kousky masa a jater, plátky slaniny a klobásy a kolečka cibule střídavě napichujeme na grilovací jehly a pak je opepříme a posypeme mletou paprikou.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme olej a masové špízy v něm zvolna opékáme ze všech stran. V průběhu opékání do pánve přilijeme pivo. Když je maso měkké, jehly vyjmeme a osolíme. Výpek zaprášíme moukou, přidáme worcesterovou omáčku, promícháme a krátce provaříme. Šťávu ještě dochutíme paprikou, pepřem a solí a pak jí přelijeme masové špízy na servírovacích talířích.