Závitky játrové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 500 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 645.5 mg
 - Draslík 660.5 mg
 - Vláknina 913 mg
 - Vitamín A 913 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 52.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 63.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Játra nakrájíme na tenčí plátky, cibuli na půlkolečka.
 - 
                                2
Plátky jater posypeme grilovacím kořením. Nesmíme solit, játra by ztvrdla. Na játra položíme plátek anglické slaniny, půlkolečko cibule a zavineme. Závitek sepneme jehlou a rychle opečeme z obou stran na másle.
 - 
                                3
Osmažené závitky podlijeme polovinou vody a dusíme, až jsou závitky měkké a voda je vydušená na tuk. Závitky osolíme, přeložíme na talíř a držíme na teple.
 - 
                                4
Výpek zaprášíme moukou, zarestujeme, poté zalijeme zbylou vodou a za častého míchání provaříme alespoň deset minut.
 - 
                                5
Závitky vložíme zpět do omáčky, ochutíme sojovou omáčkou a podáváme.