Zapečená vejce s vepřovými ledvinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 296 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 579.4 mg
 - Draslík 308.2 mg
 - Vláknina 922.1 mg
 - Vitamín A 922.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ledvinky dobře očistíme, zbavíme blan, tuku, močovodů a nakrájíme na nudličky. Poté necháme ledvinky alespoň 1 hodinu namočené v mléce. Mléko slijeme a ledvinky propláchneme několikrát ve vodě a necháme okapat. Cibuli nakrájíme najemno, zapékací mísu vymažeme máslem.
 - 
                                2
Na oleji zpěníme cibuli, přimícháme ledvinky a za stálého míchání smažíme ze všech stran, až se vysmahne všechna tekutina. Na závěr do ledvinek vmícháme sůl, pepř a ledvinky vložíme do zapékací mísy. Povrch urovnáme a na ledvinky rozklepneme vejce a v předehřáté troubě zapečeme. Na závěr vejce přelijeme rajčatovou šťávou, necháme prohřát a podáváme.