Grilovaná vepřová žebírka - II.
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 874 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 3616 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 202.5 mg
 - Draslík 683.7 mg
 - Vláknina 1187 mg
 - Vitamín A 1187 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V mixéru umixujeme česnek a kořen koriandru na hladkou pastu. Ve větší misce smícháme s česnekem, cukrem, švestkovou omáčkou (případně kečupem), sójovou a ústřicovou omáčkou, mletým badyánem (pokud máme), přidáme žebírka, která důkladně potřeme marinádou ze všech stran. Přikryjeme potravinovou fólií a na 3 hodiny (nebo ještě lépe na celou noc) dáme marinovat do lednice.
 - 
                                2
Roztopíme gril (nebo předehřejeme elektrickou troubu). Pokud budeme žebírka péci v troubě, překlopíme je do pekáče i s marinádou. Pečeme ze všech stran asi 45-60 minut.
 - 
                                3
Pokud budeme žebírka grilovat v troubě, potáhneme rošt alobalem a žebírka grilujeme na středně silném ohni po dobu cca 45 minut (nezapomeneme je čas od času obracet a potírat marinádou).