Ostrý salát s celerem, česnekem a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 789 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 80 g
 - Sodík 385 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 184 mg
 - Draslík 350.4 mg
 - Vláknina 3462.5 mg
 - Vitamín A 3462.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 6.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a nastrouháme (nebo nakrájíme) nadrobno. Uzené maso nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme, utřeme, celer oloupeme a nastrouháme. Potom ho smícháme s nakrájenými vejci. V salátu rozmícháme utřený česnek, na závěr do salátu vmícháme majonézu. Před podáváním necháme salát alespoň 2 hodiny uležet. Salát podáváme studený.