Koroptve ve slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2118 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 619 mg
 - Bílkoviny 351 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 49.4 mg
 - Draslík 106.9 mg
 - Vláknina 39.8 mg
 - Vitamín A 39.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykuchané a omyté koroptve osušíme a vně i uvnitř je potřeme solí a pepřem. Každou koroptev zabalíme do velkého plátu slaniny, svážeme a pečeme asi 30 minut. Během pečení je poléváme vypečeným tukem.
 - 
                                2
Měkké koroptve vyjmeme, odstraníme motouz a maso nakrájíme na čtvrtky.
 - 
                                3
Přebytečný tuk slijeme, nahradíme jej máslem, svaříme s vodou (nebo vývarem) a přecedíme na koroptve.
 - 
                                4
Podáváme s červeným zelím, s čočkou nebo s čočkovým salátem. Ozdobíme brusinkovou nebo šípkovou marmeládou.