Kančí guláš na pivu
Suroviny
- 3 krajíc Chléb celozrnný žitný
 - 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 300 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 2 ks Cibule
 - 5 stroužek Česnek
 - 1 kg Kančí plec
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 5 polévková lžíce Kompot jeřabinový
 - 3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 111 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 179.5 mg
 - Vláknina 3158.5 mg
 - Vitamín A 3158.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, maso na kostky, česnek utřeme se špetkou soli, tvrdý chleba nastrouháme, jeřabiny kompotované scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Poté vsypeme koření, česnek, zarestujeme, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso téměř měkké. Vsypeme nastrouhaný chleba, osolíme zbylou solí a dusíme doměkka. Na závěr vmícháme kompotované jeřabiny, necháme prohřát a servírujeme.