Zajíc pečený s cibulí v pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 467 mg
 - Bílkoviny 98 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 346.6 mg
 - Draslík 2139.1 mg
 - Vláknina 20345.5 mg
 - Vitamín A 20345.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 40.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného a odblaněného zajíce osolíme a naporcujeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozdrtíme, slaninu nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Na vyškvařenou slaninu přidáme polovinu nakrájené cibule, porce zajíce a osmažíme ze všech stran. Poté přidáme česnek, koření, podlijeme polovinou piva a zhruba hodinu pečeme pod poklicí v předehřáté troubě.
 - 
                                3
Upečeného zajíce přeložíme na mísu a držíme na teple. Šťávu vydusíme, vmícháme mouku, zarestujeme, přimícháme zbylou cibuli, zalijeme pivem a zhruba čtvrt hodiny povaříme. Do hotové omáčky vložíme porce zajíce.