Jelení plec s játry
Suroviny
- 250 g Játra jelení
 - 600 ml Hovězí vývar základní
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 ks Cibule
 - 1.5 kg Jelení plec
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 775 mg
 - Bílkoviny 76 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 9.6 mg
 - Draslík 149 mg
 - Vláknina 1560 mg
 - Vitamín A 1560 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso vykostíme, cibuli rozkrájíme nadrobno, játra odblaníme a omyjeme.
 - 
                                2
V kastrolu na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, vložíme maso i játra, opepříme, zasypeme kmínem, orestujeme, zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
 - 
                                3
Hotové maso i játra vyjmeme.
 - 
                                4
Do šťávy zašleháme jíšku a alespoň čtvrt hodiny provaříme. Poté omáčku přecedíme, vmícháme hrubě nastrouhaná játra, naporcované maso, osolíme a provaříme.