Čevapčiči z jeleního masa
Suroviny
- 200 g Cuketa
 - 350 g Vepřový bok
 - 600 g Jelení plec
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 350 ml Hovězí vývar základní
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Feferony
 - 2 ks Paprika červená
 - 1 polévková lžíce Kečup
 - 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 - 0.09 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 540 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 148.5 mg
 - Draslík 408.4 mg
 - Vláknina 2823.8 mg
 - Vitamín A 2823.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.9 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na jemno, cuketu oloupeme a pokrájíme na nudličky, stejně tak rozkrájíme papriky i feferonku, které zbavíme semen.
 - 
                                2
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zbylé suroviny, zalijeme vývarem a omáčku povaříme.
 - 
                                3
Jelení plec krájíme na kostky a umeleme. Přimícháme vejce, mouku, pepř, sůl a řádně promícháme. Z hmoty tvoříme válečky, opečeme na sádle.
 - 
                                4
Čevapčiči servírujeme přelité omáčkou.