Pečený divoký králík
Suroviny
- 100 g Mrkev kořen
 - 100 g Celer bulvový
 - 100 g Petržel kořen
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 600 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Jalovec
 - 4 ks Nové koření celé
 - 5 ks Pepř černý celý
 - 2.5 kg Divoký králík
 - 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 479 mg
 - Bílkoviny 75 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 262.1 mg
 - Draslík 1646 mg
 - Vláknina 15238.3 mg
 - Vitamín A 15238.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králíka stáhneme, vykucháme, odblaníme, omyjeme, naporcujeme a osolíme. Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme do pekáče spolu s polovinou zeleniny, s masem a kořením. Maso posypeme druhou polovinou zeleniny, pekáč přikryjeme a necháme do druhého dne v chladničce.
 - 
                                2
Druhý den na směs dáme plátky másla, přidáme rajčatový protlak, hořčici, sójovou omáčku, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. V průběhu pečení maso obracíme, přeléváme výpekem, a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.