Špagety s bažantím masem a šunkou
Suroviny
- 150 g Pórek
 - 150 g Šunka dušená
 - 200 g Sýr Čedar
 - 500 g Špagety
 - 600 g Bažantí prsa
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1053 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 543 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 101 mg
 - Draslík 389.3 mg
 - Vláknina 1446.5 mg
 - Vitamín A 1446.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bažantí prsa vykostíme a nakrájíme na nudličky, pórek nakrájíme najemno, šunku na nudličky.
 - 
                                2
Bažantí maso obalíme ve škrobu a usmažíme na oleji, přimícháme pórek, šunku, smetanu, oregano, sůl, pepř a dobře prohřejeme.
 - 
                                3
V mezičase uvaříme špagety na zkus.
 - 
                                4
Špagety servírujeme s masovou směsí a strouhaným sýrem.