Kančí guláš s hráškem
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
 - 200 g Cibule
 - 900 g Kančí maso
 - 300 g Hrášek
 - 8 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 3 g Kmín celý
 - 2 g Majoránka
 - 160 g Sádlo škvařené
 - 200 g Houby čerstvé
 - 50 g Mouka polohrubá
 - 15 g Paprika mletá sladká
 - 4 g Paprika mletá pálivá
 - 1200 ml Voda pitná
 - 3 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 785 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 25.9 mg
 - Draslík 770.1 mg
 - Vláknina 15375.3 mg
 - Vitamín A 15375.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Prorostlejší kančí maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V hrnci roztavíme polovinu sádla, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou papriku, rozpustíme v tuku, přilijeme vodu, vložíme do hrnce maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, ochutíme česnekem a vaříme téměř doměkka. Mezitím v pánvi rozehřejeme zbytek sádla, přidáme hrášek, houby a zvolna osmažíme, zaprášíme moukou, promícháme, osmahneme a obsah pánve nalijeme do hrnce. Ihned promícháme, provaříme, zmírníme oheň, ovoníme majoránkou a dodusíme.
 - 
                                3
Guláš rozdělíme na talíře a doplníme vařenými bramborami.