Kančí guláš s celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1612 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 24.6 mg
 - Draslík 1517.1 mg
 - Vláknina 7760 mg
 - Vitamín A 7760 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí přední maso nakrájíme na kostky, polovinu cibule nadrobno, polovinu na plátky a rozebereme na kroužky, očištěný celer nastrouháme nahrubo, kůrku tvrdšího chleba nastrouháme.
 - 
                                2
V hrnci roztavíme sádlo a osmahneme na něm drobnou cibuli s celerem. Přisypeme kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme červeným vínem, rumem a dusíme doměkka. Občas podlijeme vodou, ale jen tolik, aby se guláš nepřipaloval. Štávu vysmahneme na tuk, přisypeme strouhaný chléb, orestujeme, zalijeme vývarem z kostí, ochutíme malým kouskem feferonky a dodusíme.
 - 
                                3
Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a posypeme kroužky cibule.