Srnčí řízky s cibulí a paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 1438 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 507.5 mg
 - Vláknina 8520 mg
 - Vitamín A 8520 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.2 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí maso z kýty nakrájíme na tenké plátky, cibuli na kolečka, papriku bez jádřince na silnější proužky, jarní cibulku posekáme najemno.
 - 
                                2
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Vždy jeden plátek masa potřeme hořčicí, položíme na něj kolečka cibule, proužky papriky, přiklopíme druhým plátkem masa, zpevníme párátky, obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej a obalené řízky osmažíme z obou stran dozlatova.
 - 
                                4
Řízky rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a posypeme posekanou cibulkou.