Kančí žlázy s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 1349 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 398.1 mg
 - Draslík 393.5 mg
 - Vláknina 5848 mg
 - Vitamín A 5848 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí žlázy velmi důkladně odblaníme, nejlépe je nejdřív nakrájíme na tenčí plátky a blánu ostrým nožíkem odřízneme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu bez kůže nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme slaninu s cibulí, krátce osmahneme, přiložíme plátky žláz, zmírníme oheň, jakmile se žlázy osmahnou, osolíme, opepříme a okmínujeme, posypeme mletou paprikou a přidáme česnek. Smažíme ještě asi 10 minut. Nakonec přidáme rozklepnutá vejce, ovoníme majoránkou, rychle promícháme a když vejce ztuhnou, odstavíme.
 - 
                                3
Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s chlebem.