Divoká husa vařená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 793 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 68.5 mg
 - Draslík 163.4 mg
 - Vláknina 3827.3 mg
 - Vitamín A 3827.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a vykuchanou divokou husu rozčtvrtíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme kořenovou zeleninu, celou cibuli, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením a vaříme zvolna doměkka. Husí maso obereme od kosti, vývar přecedíme, kořenovou zeleninu nakrájíme nadrobno a vrátíme do vývaru. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme houby nakrájené na plátky a osmahneme. Vývar zahustíme světlou jíškou, přilijeme smetanu, přidáme houby a povaříme.
 - 
                                2
Husí maso upravíme na talíře, doplníme vařenými těstovinami a přelijeme smetanovou omáčkou.