Srnčí řízky na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 182 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 127.8 mg
 - Vláknina 33.1 mg
 - Vitamín A 33.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí kýtu očistíme, odblaníme a rozkrájíme na řízky. Poté je naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Řízky z obou stran smažíme na másle, až je maso měkké. K masu přilijeme víno, na mírném plameni dusíme, až se víno o třetinu zredukuje.