Houbová polévka s liškami
Suroviny
- 200 g Kančí maso
 - 200 g Lišky čerstvé
 - 80 g Česnek medvědí
 - 80 g Pampeliškové listy
 - 80 g Šťovík
 - 80 g Řeřicha
 - 100 g Šunka uzená
 - 200 g Fazolové lusky zelené
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 l Voda pitná
 - 2 dl Víno červené
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Koření Zvěřina
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 287 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 467.7 mg
 - Vláknina 7292 mg
 - Vitamín A 7292 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a pokrájíme na malé kousky 200 g kančího masa na guláš, které dáme do mísy, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, zalijeme 2 dl červeného vína a necháme marinovat 2 hodiny.
 - 
                                2
Čerstvé lišky očistíme, omyjeme, větší pokrájíme, malé plodnice necháme celku. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Mladé zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Omyté bylinky: česnek medvědí, pampeliškové listy se šťovíkem a řeřichou pokrájíme nadrobno.
 - 
                                3
Uzenou šunku pokrájíme na kostičky.
 - 
                                4
V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém orestujeme cibuli, přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením, promícháme a za stálého míchání maso dusíme asi 5 minut, přidáme lišky a dusíme společně asi 5 - 7 minut.
 - 
                                5
Pak přilijeme 1 litr vody, přidáme bobkový list a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu a vaříme 20-25 minut (až bude maso měkké).
 - 
                                6
Asi 10 minut před dovařením doložíme fazolové lusky, šunku ze zvěřiny a podáváme.