Houbová polévka s bramborovými noky
Suroviny
- 100 g Bramborové noky
 - 200 g Lišky čerstvé
 - 80 g Česnek medvědí
 - 80 g Pampeliškové listy
 - 80 g Saturejka
 - 80 g Řeřicha
 - 200 g Kančí maso
 - 80 g Petržel kudrnka
 - 200 g Fazolové lusky zelené
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 l Voda pitná
 - 2 dl Víno červené
 - 2 dl Víno červené
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Koření Zvěřina
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 375 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 16 mg
 - Draslík 807.9 mg
 - Vláknina 27072 mg
 - Vitamín A 27072 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a pokrájíme na nudličky kančí maso na guláš, které dáme do mísy, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, zalijeme 2 dl červeného vína a necháme marinovat 1 hodinu.
 - 
                                2
Lišky očistíme, omyjeme, větší plodnice pokrájíme, malé necháme celku. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Mladé zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Omyté bylinky: česnek medvědí, pampeliškové listy, řeřichu, saturejku a petrželku kudrnku pokrájíme nadrobno. Petrželku odložíme do misky, použijeme na ozdobení.
 - 
                                3
V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém orestujeme cibuli, přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením, promícháme a chvíli za stálého míchání dusíme asi 5 minut, přidáme lišky a dusíme společně asi 5 - 7 minut.
 - 
                                4
Pak přilijeme 1 litr vody, přidáme bobkový list a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu a vaříme 20-25 minut (až bude maso měkké).
 - 
                                5
Asi 10 minut před dovařením doložíme fazolové lusky a bramborové noky.
 - 
                                6
Hotovou polévku posypeme petrželkou a podáváme.