Nadívaná kančí pečeně na pivu
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
 - 120 g Švestky sušené
 - 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 ks Jablka
 - 4 stroužek Česnek
 - 5 kg Kančí pečeně
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1860 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 680 mg
 - Bílkoviny 281 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 789.2 mg
 - Draslík 4202 mg
 - Vláknina 5440.3 mg
 - Vitamín A 5440.3 mg
 - Vitamín B6 4.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 4.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pivu namočíme vypeckované a pokrájené sušené švestky. Maso necháme vcelku, očistíme, osolíme, opepříme a uděláme kapsu na náplň. Z jablka vykrojíme jádřinec a nakrájíme, česnek nakrájíme na plátky, citronovou kůru nastrouháme.
 - 
                                2
Švestky vyndáme z piva a smícháme s jablky, medem, citronovou kůrou a naplníme směsí kapsu. Plátky česneku vkládáme do zářezů, které uděláme na povrchu masa.
 - 
                                3
Pečeni vložíme do pekáče, posypeme tymiánem, poklademe plátky másla, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě.
 - 
                                4
Během pečení maso poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.