Segedínský guláš z kančí plece
Suroviny
- 150 g Slanina vepřová
 - 500 g Zelí kysané
 - 600 g Kančí plec
 - 60 g Mouka pšeničná hladká
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 400 ml Voda pitná
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 792 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 523 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 80.5 mg
 - Draslík 391.9 mg
 - Vláknina 6108.9 mg
 - Vitamín A 6108.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.8 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, maso vykostíme a nakrájíme na kostky, zelí scedíme a překrájíme.
 - 
                                2
V kastrole na oleji zpěníme cibuli se slaninou, přidáme maso a restujeme. Maso zaprášíme moukou, mletou paprikou, zamícháme a zalijeme vodou. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, kmín a pod poklicí dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme zelí a dodusíme. Na závěr guláš zahustíme smetanou, v níž jsme rozšlehali zbylou mouku a chvilku provaříme.