Kuličky z kančího mletého masa
Suroviny
- 500 g Kančí plec
 - 100 g Olivy zelené
 - 100 g Kečup
 - 300 ml Voda pitná
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 80 ml Mléko polotučné
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Rohlíky bílé
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 3 stroužek Česnek
 - 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 776 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 184 mg
 - Draslík 163.3 mg
 - Vláknina 5831.5 mg
 - Vitamín A 5831.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka. Maso nakrájíme na kostky a umeleme s jednou cibulí a vymačkanými rohlíky. K masu přimícháme vejce, hořčici, drobně posekanou petrželovou nať, prolisovaný česnek, sůl, pepř a směs dobře promícháme. Z hmoty tvoříme kuličky, které klademe do pekáče na oleji zpěněnou drobně nakrájenou cibuli a pečeme ve středně předehřáté troubě. Když jsou kuličky téměř hotové, přidáme kečup, rozpůlené olivy, skořici, chilli koření, vodu, promícháme a dopečeme.